Häng med på vad som händer inom vårdkedjan.

Gå in och läs om allt intressant som händer i Vårdkedjans verksamheter!

Vårdkedjans nyhetsbrev kommer ut fyra gånger om året, februari/mars, maj/juni, september/oktober och november/december. 

Kontakta oss gärna för mer information:

Lasse Camehagen, marknadsansvarig/Vårdkedjan 

073-405 34 85, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vårdkedjans nyhetsbrev

Gå in och läs om allt intressant som händer i Vårdkedjans verksamheter!

Vårdkedjans nyhetsbrev kommer ut fyra gånger om året, februari/mars, maj/juni, september/oktober och november/december. 

Kontakta oss gärna för mer information:

Lasse Camehagen, marknadsansvarig/Vårdkedjan 

073-405 34 85, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vårdkedjans nyhetsbrev

Pär Sonesson har en hög efterfrågan på barn och ungdomar som behöver placeras i jour- och familjehem. För att kunna ta emot alla förfrågningar behöver de fler jour- och familjehem främst i regionerna Stockholm, Uppland och Örebro.

Kanske har du funderat på att jobba som jour-/familjehem eller vet någon som skulle passa för uppdraget? Pär Sonesson tar tacksamt emot tips och för tips som leder till ett godkänt hem som tar emot en placering utgår en hittelön! 

– Vi hoppas med detta nyhetsbrev att väcka nyfikenhet och intresse att vilja bli ett jourhem eller familjehem och möta den höga efterfrågan på platser samtidigt som du gör en god social insats, kommenterar Linn Heed, vd. 

Varmt välkommen att kontakta Linn Heed telefon: 08-410 600 01

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Den här dagen vänder sig till dig som tidigare gjort behandling på Selfhelp samt till dig som arbetar med missbruk och beroende.

Under dagen får vi möta 2 brukare som berättar om sin resa i tillfrisknandet.  – Vad har de gjort för förändringar för att lyckas?  -  Hur har stödet från placerare, arbetsgivare, familj och frivilliga organisationer haft betydelse för tillfrisknandet?

Vi kommer också bjuda er på en tänkvärd resa hos er själva med föreläsaren Markus Fernlund, som är författare till böckerna ”Mina sanningar” och ”Sanningar”.

Låter detta som en spännande och inspirerande dag? En dag med möjlighet till nya kunskaper och kontakter.

Anmäl er på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel. 0270-70770 senast den 23 maj.

PROGRAM:

KL. 10:00 Kaffe & Smörgås

KL. 10:30 Inledning

KL. 10:45 Föreläsare, Markus Fernlund

KL. 12:00 Lunch

KL. 13:00 Brukarberättelser i tillfrisknande

KL. 14:00 Kaffe & Frukt

KL. 14:30 Återsamling & avslut       

LOKAL: WÅGBRO WÄRDSHUS, HEMMANSVÄGEN 9,  82662 NORRALA                                                                  

Du hittar även inbjudan på Selfhelps hemsida www.selfhelp.se

 

Active Omsorg har DBT (Dialektisk beteendeterapi)  som en av sina teambehandlingsmetoder, alla enheter på Active Omsorg arbetar enligt denna teambehandlingsmetod. Det centrala och övergripande i terapin är att hjälpa klienten att hitta en balans i sitt inre och gentemot den yttre omgivningen. Man lär klienten att acceptera verkligheten och sig själv så som hen är och samtidigt arbeta för nödvändiga förändringar mot målet att kunna leva meningsfullt.

Verksamhetscheferna Stina Tjörnbo och Yasmine Hellström på Active omsorg höll en föreläsning om DBT behandling den 30 maj för 22 Socialtjänsthandläggare i Linköpings kommun. 

Läs mer om Active Omsorgs tjänsteutbud på www.activeomsorg.se 

 

 

Stora framgångar med återkommande narkotikasök

Behandlingshemmen Säviq Kvinnobehandling i Borlänge och Billsbo Behandlingshem i Skärplinge har i flera år anlitat Dog Security för narkotikasök med hund.

Dog Security är specialist på narkotikasök för effektivitet, trygghet och säkerhet.

-  Erfarenheterna på våra behandlingshem visar att narkotikasöken bidrar effektivt till vårt arbete med att hålla anläggningarna drogfria är en förutsättning för ett framgångsrikt behandlingsarbete.

– Säviq och Billsbo har lång erfarenhet av Dog Securitys narkotikasök. Vi är mycket nöjda med det seriösa och professionella arbete som företaget gör.

- En förutsättning för ett framgångsrikt behandlingsarbete, säger Linn Heed, som är vd för Säviq Kvinnobehandling och Billsbo Behandlingshem. 

Klicka på länken och läs hela nyhetsbrevet.

Dog Security nyhetsbrev

Läs mer om våra verksamheter på www.saviq.se eller på www.billsbo.se 

 

Datum: 11 och 12 april

Plats: 7A Odenplan, Odengatan 65 i Stockholm.

Program: http://vuxnaochpsykiskhalsa.se/program/ 

I dagens samhälle upplevs den psykiska ohälsan hos den vuxna befolkningen som ett allt större, växande samhällsproblem.  Kunskapen hos vårdgivaren behöver öka och tillägnas både offentlig sektor som privat. Attityder behöver förändras, att ha ett ”psykiskt funktionshinder” behöver inte innebära att man inte är arbetsför, likaväl som det kan innebära just det! Personer med psykisk funktionsnedsättning behöver ett individanpassat stöd av psykiatrin, socialtjänsten, försäkringskassan och arbetsförmedlingen för att stanna kvar i och komma ut i arbetslivet. Därför är det av yttersta vikt att dessa parter samarbetar i en gemensam plattform och att vårdgivaren ges förutsättningar av berörda myndigheter och organisationer.

Varmt välkomna!

Läs mer om Tallkullen www.tallkullen .se och om Solviken www.solviken.se 

 

HVB-dagen på 7A Odenplan (Odengatan 65)

Välkommen till en kostnadsfri kunskaps- och inspirationsdag med fokus på HVB. HVBGuiden.se arrangerar för nionde gången en HVB-dag i Stockholm onsdagen den 21 mars.

Det är ett slutet branschevenemang avsett för dig som arbetar med placeringar inom socialtjänsten eller har en ledande befattning inom socialtjänst, kriminalvård eller landsting.

Här träffar ni potentiella samarbetspartners, hittar nya HVB-hem, tar del av senaste nytt och får massor med inspiration till er dagliga verksamhet.

Välkommen till vårens stora mötesdag i Stockholm 2018, helt kostnadsfritt!

https://www.hvbguiden.se/hvblss-dagen/hvb-dagen-stockholm-21-mars-2018.htm#doc2start