Tallkullens HVB-hem AB är beläget i Katrinelholm och integrerat i ett hyreshus. Verksamheten innefattar ett våningsplan med 10 platser, personal- och gemensamhetsytor, sex stycken träningslägenheter i varierande storlek samt en lokal med flera olika utrymmen för aktiviteter, bl.a. två träningskök samt anpassade rum för samtalsbehandling. Lokalerna är handikappanpassade.

Vi har fyra huvudsakliga målgrupper:
1. Behandling/boende för individer med samsjuklighet.
2. Behandling/boende med omvårdnadsinriktning.
3. Behandling/boende för substitutionsbehandlade individer.
4. Behandling/boende utifrån strukturerad KBT.

Varje boende har ett individuellt, strukturerat schema innehållande både behandlingsinsatser och andra aktiviteter. Schemat utgår från genomförandeplanen.

Vi använder oss bland annat av ASI som bedömnings- och uppföljningsmetod.

Vår behandling är KBT-inriktad. Behandlingsupplägg avgörs av den boendes önskemål samt uppdraget från placerande kommun.

Vi har psykiatrisjuksköterska på plats fem dagar i veckan, samt egen konsultpsykiater, varför vi också har möjlighet att vara behjälplig med substitutionsbehandling och hjälpa personer med ett stort fysiskt omvårdnadsbehov.

Vi arbetar med strukturerade rehabiliteringsplaner inom fokusområden boende, sysselsättning och fritid, för att finna optimal stödnivå för individen efter tiden på Tallkullen.  

Vi har egna aktivitetslokaler med möjligheter till målning, pyssel, matlagning, bakning, datoranvändning m.m. Simhall, träningslokaler, bibliotek, köpcentrum m.m. finns på promenadavstånd från Tallkullen. Vi skjutsar också vid behov. Till och från Katrineholm finns goda kommunikationsmöjligheter.

Tallkullens HVB-hem har funnits sedan år 2000 och vi har god vana av att arbeta med individer från exempelvis rättspsykiatri och annan psykiatrisk vård.

Besöksadress: Nyhemsgatan 40
Postadress 641 51, Katrineholm
Telefon 0150-135 00
Telefax 0150-135 70
Föreståndare Jaana Kanala
Epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida www.tallkullen.se
Kommun Katrineholm
Driftsform Enskild verksamhet, Bolag
Typ av verksamhet Vård / behandling
Verksamhetens inriktning Psykisk störning
Målgrupp Vuxna kvinnor & män, äldre
Platsantal man/pojke 0
Platsantal kvinna/flicka 0
Platsantal kvinna/man 10